Torkarblad behöver bytas minst varje år, men vi är många som slarvar med det eller glömmer bort att byta.
Ofta beror det på att man tycker det är jobbigt att hitta rätt torkarblad som passar till just sin bil, eller att man en gång provat att montera bladen själv. Monteringen är ofta krånglig då bladen är gjorda för att passa en mängd olika bilar. Det brukar medfölja en hel mängd olika adapters till varje blad, där bara en är rätt!

Så här gör du för att smartast och billigast få monterat nya torkarblad på din bil!

Åk till en Carglass för att få nya torkarblad monterade och få de nya torkarbladen monterade på vindrutetorkarna, då slipper du allt krångel med att hitta rätt blad och rätt adaptrar till just din bil. Dessutom är Carglass riktigt billiga på torkarblad från Bosch!

Vill du montera torkarblad själv?

Då finns det flera online-butiker att välja på, här kommer några av de främsta:
www.wipers.se
www.mekster.se
www.autoexperten.se

Varför ska man byta torkarblad på sin bil?

För att få bra sikt när man är ute och kör bil är det viktigt att torkarbladen fungerar korrekt. De ska ta bort vatten från vindrutan utan att lämna spår på vindrutan. Lämnar det spår på rutan ska de bytas ut. Har torkarbladen börjat gnissla? Då bör de bytas.

Hur ofta ska man byta torkarbladen på sin bil?

Torkarbladen på vindrutetorkarna bör bytas minst en gång per år, eller när de gnisslar eller när bladen lämnar spår på vindrutan.

Repar torkarblad vindrutan på bilen?

Slitna blad kan repa rutan. Blir vindrutan för repig bör den bytas.

Hur ska man göra för att inte vindrutetorkarna ska repa vindrutan eller bakrutan på sin bil?

Är rutan skitig bör man ha på ordentligt med spolarvätsta innan man kör igång vindrutetorkarna.

Är det skillnad på olika torkarblad?

Det kan vara stor skillnad på olika torkarblad. Olika märken har olika gummiblandingar vilket påverkar slitstyrka, effekten och miljöbelastningen. Väljer du ett märkesblad kan du oftast vara säker på att allt blir bra.