Så här gör du om du fått ett stenskott i vindrutan!

Äger du en bil är chansen stor att du snart råkar ut för en skada i vindrutan. Men hur ska man göra för att enklast, smartast och billigast få vindrutan lagad eller bytt? Här på stenskottsreparation.se samlar vi allt du behöver veta för att göra ditt bilägande lite enklare. Med fokus på bilglas och speciellt då vindrutor.

Vilket försäkringsbolag har lägst självrisk?

Har du en hel- eller halvförsäkring på din bil? Då är du försäkrad mot glasskador. Det som kan skilja de olika bolagen åt är vilken självrisk du får betala för att laga stenkott eller byta vindruta. Här hittar du en lista på de olika självriskspremierna!

Var kan jag laga vindrutan i Stockholm, Göteborg, Malmö eller resten av Sverige?

Här hittar du snabb hjälp med bilglas på din ort!

Ett stenskott kan spricka när som helst

En stenskott kan när som helst bli en spricka, ofta när du minst väntar det. Om detta händer när du kör, kan det få allvarliga konsekvenser för din säkerhet.
Din vindruta bidrar till upp till 30% av fordonets strukturella styrka och passagerars krockkudde är beroende av vindrutan för att ge stöd om krockkudden exploderar. Att reparera ett stenskott kommer att göra din vindruta lika stark som innan skadan hände.

Boka online idag och vi kommer att reparera din vindruta.

Spara tid genom att laga stenskott på vindrutan

Det tar bara 30 minuter – att laga ett stenskott är snabbare än att ersätta en hel vindruta. Och det är mycket billigare.

Spara pengar

Om du har en hel- eller halvförsäkring har du skydd för glasskador. Då behöver du vanligtvis bara betala självrisken. Att använda dig av glasförsäkringen kommer inte att påverkar din försäkringspremie eller -bonus.

> Prislista för att laga stenskott

Minska risken för nedslag på bilbesikningen

Om ett synlig skada på vindrutan är i förarens synfält finns risken din bil inte går igenom bilbesiktningen. Se därför till att laga din vindruta innan du besiktigar din bil.

Reparation är krångelfri

Du behöver inte anmäla skadan till ditt försäkringsbolag, det sköter de som lagar ditt stenskott åt dig. Det brukar gå riktigt smidigt.